Bulanık Havuz Suyu Neden Olur?

19-10-2023 13:13
Bulanık Havuz Suyu Neden Olur?
 BULANIK HAVUZ SUYUNUN NEDENLERİ ?
  • ZAYIF FİLTRELEME
  • DÜŞÜK KLOR SEVİYESİ
  • ZAYIF SU KİMYASI
  • SUDAKİ YOSUN

1- KÖTÜ FİTRELEME :Havuz suyu bulanıklığının ana sebebi filtre sorunlarıdır. Filtre düzgün çalışmıyorsa bulanık havuz suyuna sebep olan etkenleri havuzdan çıkaramaz. Düzenli temizlik, çalışma ve bakım ile havuzunuzun sirkülasyon sisteminin akmasını sağlayın.
 Havuz filtrenizde tıkanma olup olmadığını kotrol edin. Havuz filtreniz kartuşlu ise kartuşları temizleyin ya da değiştirin. Pompa sepetiniz veya skimmer deki yaprak,dal vs..  temizleyin.
Havuz filtre kumunuzu değiştirin. 2-3 yılda bir kartuş filtrenizi değiştirin. 
Havuz suyunun tamamı günde en az 1 kez filtre sisteminden geçirilmesi, Havuz suyunun bulanıklığını düzeltecektir. En az 8 ila 12 saat çalıştırın. 
Havuz filtrenizi veya pompanızı değiştirin.

2- DÜŞÜK KLOR : Havuzda yaprak vs.. varsa klor seviyesi düşebilir. Klor seviyelerinizi test kiti yardımı ile  test edin. Dengelemek için şok ekleyin. Seviyeler düşükse, suyunuzda çalışan yeterli klor yoktur. 
Havuz mevsiminde haftada 1 kez havuzunuzu şoklamak  suyun bulanıklığını önleyecektir.
 
3- ZAYIF SU KİMYASALI : Yüksek pH , Alkalinite ve  Kalsiyum sertliği havuzda kireç oluşturabilir. Havuzda bakteri oluşumu ve bulanıklık oluşturur. 
Ph 7.4 ila 7.6 
Alkalinite 125 ppm
Beton Havuzlar için 200-275 ppm 
Toplam Alkalinite (TA) test edip dengeleyin.
 
4- SUDAKİ YOSUN :  Bulanık havuz suyu gidermek için önce Yosun dan kurtulmak gerekir. Yosun Önleyici burada işi çözmez. Yosun Önleyici, havuzunuzun yosunlaşmadan önce uygulanır. Yosunları gidermek için havuzu yağlama,fırçalama ve vakumlama yapmanız gerekir. 
Bir yağmur fırtınasından sonra suyunuzu test edin ve dengeleyin gerektiğinde temizleyin,fırçalayın,vakumlayın.
 
Bulanık Yeşil havuz suyu genellikle yosun kaynaklıdır. Bulanık bir havuz suyunu gidermek için ,havuz suyunun tamamı günde en az 1 kez filtre sistemine geçilmelidir. Filtre sistemini en az 8 ila 12 saat çalıştırmak gerekir. 
 
Filtre sisteminin sorunsuz çalıştığından emin olun , klor seviyenizi, yosunlaşmanın giderilmesini ,  suyun dengelenmesinden emin olun. Bu nedenleri düzeltmez iseniz havuz suyunun tekrar bulanıklaşabilir.
 
  1. HAVUZUNUZU FIRÇALAYIP VAKUMLAYIN
  2. SUYUNUZU TEST KİTİ İLE TEST EDİN
  3. HAVUZUNUZU ŞOKLAYIN
  4. FİLTRENİZİ 7/24 ÇALIŞTIRIN
  5. HAVUZ SİRKÜLASYONU ARTIRIN
  6. HAVUZ SUYU ARITICI EKLEYİN
 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.