Havuz İçi İzolasyonu Nasıl Yapılır?

16-12-2023 10:59
Havuz İçi İzolasyonu Nasıl Yapılır?
HAVUZ İÇİ İZOLASYON NASIL YAPILIR ?
 
Havuz içi izolasyonu profesyonellik gerektirir. Havuz yapım aşamasındaki önemli adımlardandır. Havuz içi izolasyonu su kaçaklarını önlemek için yapılır.
   Eğer bir havuzda su sızıntısı varsa ,havuz yapım aşamasında kullanılan borularda kaçak vardır. Bu durumda izolasyon yapılmalıdır. Yoksa büyük hasarlar ortaya çıkar. 
   Eğer kaçak borudan değil de betondan kaynaklanıyorsa izolasyon bir hayli masraflı olabilir. Borudan kaynaklanıyorsa maliyeti düşük ve kolaydır. Havuz izolasyonunda en önemli nokta malzeme kalitesidir. 
 
HAVUZ İZOLASYON AŞAMASI KULLANILAN MALZEMELER 
 
  • Çimento esaslı İzolasyon Malzemesi
  • Poliüretan esaslı İzolasyon Malzemesi 
  • Polyuera esaslı İzolasyon Malzemesi 
  • Alifatik esaslı İzolasyon Malzemesi 
     Malzemelerin kulanım şekli havuzun ne amaçla kullanılacağına göre değişir.  Bunu yapacak firmalar bunu bilirler. Uzman bir usta ve firmaya denk gelirseniz  kaliteli ve düşük maliyetle havuz izolasyonu yaptırabilirsiniz. 
 
ÇİMENTO ESASLI İZOLASYON MALZEMESİ :  Çimento esaslı izolasyon malzemeleri ,çimento harcının su ile karıştırılıp sızıntı oluşturan bölgelere sürülür. Sızıntılara karşı oldukça etkilidir, boşluk bırakmaz. Sürme yöntemi mile uygulanır.
 
POLİÜRETAN ESASLI İZOLASYON MALZEMESİ :  Poliüretan esaslı havuz malzemesi havuz izolasyon alanında da sık kullanılır. Oldukça etkili bir yöntemdir. Poliüretan izolasyon hem püskürtme hem de sürme yöntemi ile kullanılır. Dayanıklılık için püskürtme yöntemi daha çok kullanılır. 
 
POLYUERA ESASLI İZOLASYON MALZEMESİ :  Günümüzde en sık kullanılan havuz izolasyon malzemesidir. Püskürtme yöntemi ile kullanılır ve iyi bir usta için oldukça pratiktir. Bu izolasyon malzemesi püskürtme yöntemi kullanıldığı için açık vermez. En kaliteli havuz malzemeleri arasındadır ve çok tercih edilir. 
 
ALİFATİK ESASLI İZOLASYON MALZEMESİ :  Her türlü aşınma ve darbeye etkilidir.  Çok sık tercih edilen izolasyon malzemesidir. Su sızıntılarını %100 önler. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.