Hepimizin İmrenerek Baktığı Yarı Su Altı Fotoğrafları Nasıl Çekiliyor?

01-04-2023 12:16
Hepimizin İmrenerek Baktığı Yarı Su Altı Fotoğrafları Nasıl Çekiliyor?
Hepimizin İmrenerek Baktığı Yarı Su Altı Fotoğrafları Nasıl Çekiliyor?
 
Yarı Su altı fotoğrafları çekebilmek için gerekli donanımların çok pahalı olduğu düşünsek de , muhteşem kareleri yakalamak için ihtiyacınız çok basit .
Çok güzel kareler yakalayabilirsiniz.
 
SU ALTI FOTOĞRAFI ÇEKMEK İÇİN ÇOK PAHALI EKİPMANLAR KULLANMANIZA GEREK YOK
 
Su altı fotoğrafı çekmek için iyi bir kamera ve su geçirmez özelliklerinde bir telefon veya fotoğraf makinesi aldığınız zaman uyguladığınız bazı teknikler sayesinde profesyonel su altı fotoğrafları çekebilirsiniz. Bunun için önce denemeler yapmanız sizin çıkarınıza olacaktır. Su altında fotoğraf çekme hızınız da önemlidir. Bu yüzden anı yakalamak her zaman kolay olmayabilir. Pratik ve hızlı olmalısınız. Düşük bir IOS değeri ve 1/250 saniyelik hızla çok pratik fotoğraflar çekebilirsiniz. Su altında dalgaların gelgit yapması yüzünden sabit duramayabilirsiniz faka sabit durmaya dikkat etmelisiniz. Su altında çekim yapacağınız bölgenin aydınlık olması da önemlidir. 
 
 
SU ALTINDA FOTOĞRAF ÇEKMEK HAKKINDA MERAK EDİLEN KONULAR 
 
Sadece bir kamera ile çok yerde , birçok şeyin fotoğrafını çekebilirsiniz.
*Su altında fotoğraf çeken makine ve telefonlar hangileridir?
*Fotoğraf çekme teknikleri nelerdir?
*Su altı fotoğrafı nasıl çekilir?
gelin beraber inceleyelim;
İstediğiniz her yerde anlık fotoğraflar çekebilirsiniz. Örneğin bir denizin altında, havuzun altında  hemen hemen pek çok yerde.
Suyun altında fotoğraf çekmek özel kameralarla çok güzel fotoğraflar yakalayabilmeniz mümkün. Çünkü suyun altını sürekli bir biçimde görmediğimiz için aslında fotoğraflama yöntemi ile su altındakileri çok daha net ve uzun süreli görebilmekteyiz. 
 
SU ALTINDA FOTOĞRAF ÇEKEN MAKİNE HANGİLERİDİR?
 
Su altında çekilecek fotoğrafın verimini yükselecek kamera türleri su altı kameralarıdır. Çünkü suyun sürekli gelgit yapması fotoğraf netliğini ve kalitesini bozar. Bu konuda akla ilk gelen kamera markası Go Pro kameralarıdır. 
 
GO PRO nun Hero 6 modeli fotoğraf makineleri su altı çekiminde önde gelen makinelerdendir. Bunun yanı sıra Sony'nin BSC-TX30 markalı fotoğraf makinası su altında çekim için özel kameralardandır. Ayrıca CANON POWERSHOT D20, NİKON COOLPİX AW 120, PANASONİC LUMİX FT4 gibi önde gelen su altı kameraları ile su altında çok daha mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz. 
 
SU ALTI FOTOĞRAFI NASIL ÇEKİLİR?
 
Su altı fotoğrafı çekebilmek için önce telefonunuzu veya kameranızı güven altına almak ya da özel su geçirmez telefonlar veya kameralar kullanmanız gerekir. Titremeyen çekimler için bir kılıf askısı da edinebilirsiniz. Bu da fotoğraflarınızın daha net çıkmasını sağlar. Eğer su geçirmez kılıf kullanıyorsanız  kılıfınızı 5dk dan fazla su altında bulundurmamaya dikkat edin çünkü bu kılıf da buharlaşmaya sebep olabileceği için fotoğrafınız net çıkmayabilir.  Seri bir şekilde çekim yapabilmeniz ve su altında sabit durabilmeniz bir hayli önemli olduğundan bu faktörlere dikkat ederek gayet mükemmel bir su altı fotoğrafı çekebilmeniz mümkündür. 
 

 

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.