Kontakt lenslerle yüzebilir misiniz?

01-04-2023 10:45
Kontakt lenslerle yüzebilir misiniz?
YÜZME GÖZLÜĞÜ TAKARKEN KONTAKT LENSLER İLE YÜZEBİLİR MİSİNİZ?
Kontakt Lensler takarken yüzecekseniz, göz tahrişi ve enfeksiyon riskini azaltmanın en güzel yolu, su geçirmez yüzme gözlükleri takmak olur.
Gözlerinizi su kaynaklı kirleticilere korumayla birlikte, yüzme gözlükleri takmak kontakt lenslerinizin gözlerinizden çıkmasını azaltır.
Diğer bir alternatif reçeteli yüzme gözlükleridir. Reçeteli yüzme gözlükleri , gözlükleriniz veya kontakt lensler gibi kırılma unsurunu düzeltme için özel yapılmıştır. Kontakt lenslerle yüzmeyle ilgili bir risk olmadan su altında net görmenize olanak sağlar.
Bazı yüzme gözlükleri markaları hazır reçeteli sürümler halinde sunulur. İyi bir tercih olmasına rağmen , bazı dezavantajları vardır.
Yüzme gözlükleri takmanın bir diğer avantajı, gözlerinizi güneş hasarından korumak için UV koruyuculu yüzme gözlükleri seçebilirsiniz. 

LASIK GÖZ AMELİYATI VE DİĞER SEÇENEKLER

Çok aktif, spor bakımından yoğun bir yaşam tarzındaki insanlar ve pek çok kişi miyopluk(uzağı görememe) , hipermetropluk (yakını görememe) veya astigmatizm sorunlarını LASIK lazerli göz ameliyatı ile düzeltmeyi ve gözlüklere veya kontakt lenslere veda etmeyi seçer.
 
LASIK ve diğer türden ameliyatlar-PRK ve LASEK gibi - bilgisayar kontrollü lazer ışınları kullanarak, net görme için göze giren ışığın uygun biçimde retina üzerine odaklanmasını sağlayarak korneayı yeniden şekillendirir. 
 
LASIK ameliyatı , mükemmel bir güvenlik profiline sahip ve çoğu kişi bir LASIK prosedüründen sonra gözlük veya kontakt lens olmadan 20/20 veya daha iyi görme sağlar. Ancak, diğer ameliyatlarda olduğu gibi, LASIK risklerinin ve komplikasyonlarının prosedürü geçirmeden dikkatlice değerlendirmeleri gerekir.
 
Göz doktorunuz veya bir spor görme uzmanı keyif aldığınız yüzme veya diğer etkinlikler için en iyi gözlük ve lens seçenekleri hakkında tavsiyede bulunacaktır.
 
Gözünüzde bakteriyel kirlenmeyi önlemeye yardımcı olmak için mümkün olan her durumda kontakt lensler ile yüzmekten kaçınılmalıdır. Kontakt lensler ile yüzmek, gözde enfeksiyonlar, tahriş ve korneal ülser gibi potansiyel olarak görmeyi tehdit eden koşullar ile sonuçlanabilir. 
 
Kontakt lenslerin musluk suyuna ve yüzme havuzunda, okyanuslarda, göllerde, sıcak küvetlerde ve duşlarda bulunan türde suya maruz bırakılmaması önerilir.
 
Su, sayısız virüs ve tahlikeli mikroba ev sahipliği yapabilir. En ciddilerinden biri, kontakt lenslere bağlanabilecek ve korneanın enfekte olmasına ve iltihaplanmasına neden olabilecek Acanthamoeba organizmasıdır. 
 
Gözünüze yüzerken su kaçarsa, kontakt lenslerinizi göz tahrişi ve enfeksiyonu riskinizi azaltmak için mümkün olduğunca kısa süre içinde çıkarmalı, temizlemeli ve dezenfekte etmelisiniz. 
 
Uygun kontakt lens bakımı ilave kirlenme şansını azaltır. Kontakt lens kutunuzu en az her üç ayda bir değiştirmeyi hatırlayın ve daima göz doktorunuzun önerilerine uyunuz.
 
Ayrıca, temiz yüzme havuzlarındaki su, yumuşak lenslerin gözlerinizde gerginleşmesine ve bu nedenle önemli rahatsızlığa neden olabilir. 
 
Yüzerken gözlerinize su gelmesi, gözlerinizi ıslatan doğal gözyaşlarını da yıkar ve kronik göz kuruluğu gibi mevcut göz koşullarını kötüleştirir. 
 
Kontakt lensler ile birlikte yüzmeye karar verirseniz, günlük tek kullanımlık lensler en güvenli seçenektir. Bunları temizleme ve dezenfekte etme ihtiyacını ortadan kaldırarak, bir kere kullanılmaları ve tek bir kullanımdan sonra atılmaları amaçlanmıştır. 
 
Güvende kalmak için, günlük tek kullanımlık lensleri yüzmeden hemen sonra atmak, gözleri kontakt lenslerle kullanım için onaylanmış ıslatma damlaları veya yapay gözyaşı ile durulamak ve ardından lensleri yeni günlük tek kullanım lenslerle değiştirmek iyi bir fikirdir. 
 
 Ara sıra takmak için günlük tek kullanımlık lensleri kullanırsanız, kontakt lenslerin maliyeti ile karşılaştırıldığında verilen para için iyi bir değer sağlarlar. 
 
Suda kontakt lensi taktıktan sonra uzun süreli göz tahrişi veya ışığa duyarlılık yaşarsanız, daima göz doktorunuza iletin.
 
Kontakt lenslerle yüzmek gözlerinizi tahrişş edebilir ve hatta zarar verebilir. Yüzme gözlükleri takmak, hem su yüzeyinde hem de su altında açıkça görmek için daha güvenli bir yoldur. 
 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.