Yüzmede Palet Kullanımı

22-10-2021 11:40
Yüzmede Palet Kullanımı
YÜZMEDE PALET KULLANIMI
 
   Yüzme paleti ne işe yarar? Neden palet kullanmalıyız? Paletle yüzmek bacak kaslarını güçlendirir, ayak bileklerinizi esnetir ve ayak vuruşlarınızı düzelterek hareketleri daha iyi yapmanıza yardımcı olur. Paletli yüzme esnasında bacaklarınızı kalçadan kullanın ve dizlerinizi hafif bükerek yavaş hareket ettirin. Paletli yüzmede olabildiğince kol ve diğer hareketleri yavaş yapmaya çalışınki suyu daha iyi hissedin ve hatalarınızı farkedip düzeltmeye bakın. Palet yüzme hızınızı arttıracağı için normal ayak vuruşu gibi çok hızlı ayak vuruşu yapmayın! Ayaklarınıza kramp girebilir. Yüzmeye yeni başladığınızda su üzerinde durmakta zorlanırsanız yine palet kullanarak suda kalmayı kolaylaştırabilirsiniz. Profesyonel Sporcular palet yardımı ile rahatlıkla bitirebilirler. Yüzme antremanında çok uzun ya da çok geniş palet almayın görseldeki gibi bir palet tercih edebilirsiniz. Aldığınız palet çok sert olmasın. Sürekli paletle yüzmenizi tavsiye etmem ara ara kullanmanızı tavsiye ederim. 
 
Yüzme paleti nedir, Ne işe yarar, Nasıl olmalı , Yüzücü tavsiyeleri 
 
  Eğer yeni bir yüzme kursuna yazıldıysanız veya çocuğunuz bu kursa başlayacaksa büyük ihtimalle sizden bu ürün talep edilmiştir. Yada kendiniz yüzme stilinizi geliştirmek için yüzme paleti satın almayı düşünüyorsunuz. 
 
Yüzme Paleti Nedir 
 
  Yüzme paleti suda yüzmenize, ilerlemenize yardımcı olan bir araçtır. Bu ürün genellikle kauçuk ve plastikten üretilir. Türkiye piyasasında bir çok firma tarafından üretilip, satışı yapılmaktadır. Genel kullanım alanları yüzme eğitimleri , hobi amaçlı kullanım ve su altı dalma amaçlıdır. Günümüzde bir çok yüzme kulübü bu ürünü eğitim aşamasında kullanmak için talep etmektedir. Kişisel kullanım içinde uygundur. Bu paletler sayesinde suyu rahat bir şekilde itebilir, talep ettiğiniz yöne doğru hızlıca ilerleyebilirsiniz. İstediğiniz zaman yanınızda götürüp havuzda veya denizde rahatlıkla kullanılabilecek bir üründür. 
 Bu ürün için halk arasında bir çok isim söylenmektedir. yüzme paleti= yüzücü paleti=antrenman paleti 
 
Yüzme Paleti Ne İşe Yarar 
 
  Yüzücü paletleri çok işlevsel ürünlerdir. Farklı amaç ve hedeflerle kullanılabilir. 
  Yüzücü paleti ne işe yarar;
 
  • Yüzme paleti daha hızlı yüzmenizi sağlar
  • Yüzerken daha az yorulmanızı sağlar
  • Daha az yorulduğunuz için diğer teknik çalışmalara daha iyi odaklanmanızı sağlar
  • Ayak bileklerinizin esnemesini sağlar
  • Ayak vuruş hızınızı artırır
  • Bacak kaslarınızın daha kuvvetli olmasını sağlar
  • Bacak kaslarınızın dayanıklılığını arttırır
  • Stil öğrenmenize yardımcı olur
  • Suyun altına dalmanızı destekler
  • Kendinizi güvende hissetmenizi sağlar 
YÜZME PALETİ NASIL OLMALIDIR  
 
Hedefinize göre yüzücü paleti almalısınız. Kauçuk ürünleri tercih etmelisiniz. Sert plastik paletler ayağınızda yara açabilir ve kullanım açısından sizi zorlayabilir. Ayrıca hedefinize göre kısa veya uzun ürünleri tercih etmelisiniz. Ayağınızı tam saran ürünlerden almanız, paletten alacağınız verimi daha da artıracaktır. Uzun paletleri daha az yorulmak isteyeceğiniz aktiviteler için tercih etmelisiniz. Dalmak isteyenler uzun paletleri tercih eder. Yüzme antrenmanlarında teknik çalışmalar yapacaksanız yine uzun paletler tercih etmek yararınıza olacaktır. Yüzme stil eğitimi alırken ayaklarınızı unutup sadece kol hareketlerine odaklanmak sizin stil öğrenme sürecinize olumlu katkı sağlayacaktır. Kısa paletleri ayak vuruşlarınızı güçlendirmek ve ayak vuruş hızını artırmak için tercih etmelisiniz. Kısa paletler ayak vuruş tekniğinizi geliştirecek ve ayak bileklerinizin esnemesini sağlayacaktır. Bu sayede ayaklarını çok daha iyi kullanan biri olacaksınız. 
 
YÜZÜCÜ PALETİ ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
 
Bu ürünleri alırken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var sizlere bunlardan bahsetmek istiyorum. Bu tavsiyelerime uymanız antrenman kalitenizi veya hangi amaçla kullanacaksanız bu sürecin daha olumlu geçmesini sağlayacaktır. Antrenman paleti alırken dikkat etmeniz gerekenler; 
 
  • Markaların kalıpları farklı oluyor.
  • Kauçuk, yumuşak ürünleri tercih edin
  • Ayağınızı çok sıkan ürünleri tercih etmeyin
  • Bol gelen ürünleri tercih etmeyin. Ürün ayağınıza göre büyükse yüzerken sürekli ayağınızdan çıkacak eğitiminizi veya yapacağınız aktiviteyi olumsuz etkileyecektir.
  • Topuk kısmı plastik ürünleri tercih etmeyin. Ayakta zamanla yara oluşmasına sebebiyet verebiliyor.
  • Yüzme antrenmanları için alacaksanız kısa paletler satın alın
  • Ön kısmı tamamen sert plastik malzemeden yapılmış ürünleri tercih etmeyin .Kullanımı oldukça rahatsız bir üründür
  • Dalmak için alacaksanız uzun paletler satın alın
  • Teknik geliştirmek için alacaksanız uzun paletler tercih edin
  • Faturalı, orjinal ürünler tercih etmeye özen gösterin
  • Paletle birlikte, taşıma ve saklama amacıyla yanında file almanızı tavsiye ederim.
 
 EN İYİ YÜZME PALETİ HANGİSİ 
 
Aslında bakarsanız en iyi yüzme paleti ,ihtiyacınıza uygun palet belirlemeniz gerektiğidir. Yüzme paleti satın alırken ürünün kaliteli olması tabi ki önemlidir ama en önemlisi amacınıza uyup uymadığıdır. Farklı amaçlarla kullanılan birçok ürün mevcut öncelikle hangi amaçla kullanacağınızı belirledikten sonra o amaca uygun ürünleri araştırmanızı tavsiye ederiz.  Yüzme piyasasında kaliteli ürünler üreten ve global olarak tanınırlığı yüksek markaları örnek verebiliriz. Speedo ve Arena markaları
 
Paletleri , giymeden önce ıslatmak , daha rahat ayağınıza geçirmenizi sağlayacaktır . Palet ayağınıza çok bol gelirse çorap giyerek kullanabilirsiniz. Ayak numaranıza göre ayağınızı çok sıkmayan ama bol da olmayan tercih etmelisiniz. 
 
YÜZME PALETİ HANGİ CANLIDAN ESİNLENEREK YAPILMIŞTIR? Ördeklerin ayaklarından esinlenerek üretilmiştir. 
 
PALET FİYATLARI NE KADAR? Yüzme antrenmanları için kullanılan modeller 60tl ile 300tl arasında değişiyor. Palet ücretlerinde numara, marka, ve malzeme kalitesine göre değişiklikler görülmektedir.
 
EN İYİ YÜZME PALETİ HANGİSİDİR? En iyi ürün rahat ettiğiniz üründür. Bir çok markada bir çok fiyat bandında ürün bulabilirsiniz. Uzun vadeli kullanım amacındaysanız araştırarak kaliteli ürünler tercih edebilirsiniz. 
 
YÜZME PALETİ NASIL GİYİLİR? Paletler kauçuk malzemeden üretildikleri için ve ayağınızı biraz sıkacak şekilde tercih edildiğinden ıslatılarak giyilmesi en doğru tercih olacaktır

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.